Sunday, July 3, 2016

Calibration button on Myvi - white screen

Assalamualaikum,

Untuk entry kali ni saya nak cerita pasal calibration screen yang saya accidently tertekan time nak change setting date and time kat kereta myvi saya.

Lepas tekan Calibration button, tiba2 semua stop. Pastu keluar pula white screen. Time tu dah cuak sangat dah. Time tu husband keluar p kedai depan. Dia masuk-masuk je terus saya explain silap p tekan. Dia nampak tension jugak lah.

Saya pun cepat-cepat google. Tetapi takde yang banyak membantu. So bukak la youtube kan. Tetapi yang tu apply untuk papago. so test la jugak nak taw jadi ke tak.

Step dia macam ni.

Kat white screen tu ade tanda 'plus' kan. Tekan je tanda 'plus' tu pastu follow je plus tu gerak. Tekan banyak-banyak kali. Sampai screen yang betul keluar. Okeehhh...Dah settle.

Selamat mencuba. :)

1 comment: